Passend advies voor ruimtelijke ordening is cruciaal in deze tijd

Gepost op: 2 april 2020

Passend advies ruimtelijke ordening kan langslepende conflicten voorkomen

Veel ondernemingen krijgen vroeg of laat te maken met vraagstukken omtrent bedrijfsuitbreiding of het anders inrichten van stallen, bedrijfsruimten, kantoren of loodsen. Wanneer je als ondernemer - of je nu landbouwer bent of een bouwbedrijf hebt - een nieuwe bedrijfsvestiging wilt openen of jouw bestaande bedrijfsruimte wilt uitbreiden, is het zeer aan te raden om te kiezen voor passend advies voor de ruimtelijke ordening van de betreffende locatie. Tegenwoordig is advies omtrent ruimtelijke ordening van groot belang vanwege allerlei regelgeving die er bestaat rond het gebruik van percelen en ruimtes. Hierbij kun je denken aan milieuwetgeving, bestemmingsplannen van de lokale overheid/gemeente en de wensen en eisen van diverse belanghebbende partijen die rond het betreffende perceel wonen of inspraak hebben. En als er iets is dat je natuurlijk niet wilt is het wel het ontstaan van een langlopend conflict over grondgebruik of de inrichting van jouw nieuwe bedrijfspand cq. perceel.

Wat kan een adviseur ruimtelijke ordening allemaal voor jou betekenen?

Een adviseur ruimtelijke ordening van WDAdvising BV kan jou begeleiden in het complete traject van planvorming, juridische regelgeving, procedures en de uiteindelijke realisatie van nieuwbouw of renovatie in de ruimtelijke omgeving. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je hierdoor veel tijd en geld uitspaart. Je komt namelijk niet in vervelende (juridische) discussies terecht met de overheid, milieuorganisatie of omwonenden. Het fijne is verder dat een adviesbureau je helpt met het opstellen van een bouw- en ontwerpplan dat past binnen de regelgeving die de gemeente hiervoor heeft opgesteld. Het aanvragen van een omgevingsvergunning verloopt hierdoor een stuk sneller. Weer een ander pluspunt van een adviesbureau ruimtelijke planning is het gegeven dat ze alles weten over duurzame en praktische bouw- en inrichtingstechnieken. Aangezien duurzaamheid en ene milieuvriendelijke en zuinige inrichting van bedrijfspanden helemaal hot zijn, is dit een fijne bijkomstigheid. Jij legt je wensen op tafel, waarbij de adviseur deze vertaald in haalbare realisaties voor de praktische indeling, het ontwerp en dergelijke. Ten slotte kan een adviseur ruimtelijke ordening, door zijn grote netwerk, helpen om de juiste professionals te vinden die het bouwproject kunnen uitvoeren. Hierdoor kun je vaak nog extra geld besparen op de realisatie van jouw bouwplannen.

Hoe verloopt een adviesprocedure voor ruimtelijke ordening in hoofdlijnen?

Advies op het gebied van ruimtelijke ordening begint met een goed gesprek en het opstellen van een bouwplan. Wat zijn de precieze wensen, hoe groot moet het geplande bouwwerk worden en om welk perceel gaat het precies. Op basis van het bouwplan wordt uiteindelijk het hele juridische proces geregeld, van gemeentelijke toestemming, omgevingsvergunningen, het bepalen van de juiste bouwwijze en het kiezen van geschikte bouwmaterialen. Een adviseur leidt jou soepel door dit hele proces heen en zorgt voor een resultaat die alle betrokken partijen tevreden stemt.

Delen