Mobiliteitsdienstverband; blijf altijd bezig!

Gepost op: 21 maart 2017

Zodra blijkt dat u niet meer verder komt in uw huidige werk, door wat voor oorzaak dan ook, doet u er goed aan dit zo spoedig mogelijk te melden. In principe mag iedereen in uw omgeving op de hoogte gesteld worden. Hoe meer mensen het weten des te meer inspiratiebronnen er worden getriggerd en hoe meer details er aan het licht komen om u bezig te laten blijven. Zelfs uw eigen werkgever zal u dan idealiter van de mogelijkheden van mobiliteitsdienstverband op de hoogte brengen.

Een mens blijft altijd leren

Mogelijk heeft u al tijdens uw werkperiode al opleidingen gevolgd. Een training op uw eigen vakgebied is altijd meegenomen, maar ook persoonlijke ontwikkeling is een pré. Zodra u zich meldt als (aankomend) werkzoekende, opperen de ideeën voor een eventuele opleiding zich vanzelf. Soms biedt een nieuwe werkplek een combinatie van leren en werken. Laat u informeren over het mobiliteitsdienstverband, dan komt u gegarandeerd verder.

Wat kan een mobiliteitsdienstverband voor u betekenen

Praktisch gezien begint u met uw nieuwe werkplek op de dag na beëindiging bij de ander. Er volgt altijd een proefperiode, waarin beoordeeld wordt of het werk daadwerkelijk bij u past. Een begeleider vanuit een outplacementbureau kijkt vanuit de zijlijn mee en biedt handvatten waar noodzakelijk. Afhankelijk van uw situatie wordt de termijn van het begeleidingstraject bepaald.

Werk vinden, werk behouden

Een outplacementtraject heeft altijd een sterke basis. Vanuit daar wordt gewerkt aan uw toekomst. Er wordt gekeken naar zelf-reflectie, ambitie, wat heeft u zelf gedaan om aan het werk te blijven en wat heeft u altijd al willen worden. Het plan van aanpak is al snel niet meer nodig bij de grotere professionals op dit gebied. Men weet u zodanig te leiden, dat u de nieuwe werkplek ziet als alle bijeen verzamelde puzzelstukjes. 

Mobiel en tegelijkertijd standvastig zijn

Het is even een doordenkertje, maar tegelijkertijd mobiel en standvastig zijn lijkt mogelijk een verwarrend samenspel. Standvastig betekent vasthouden aan de eigen ideeën en waarden. Mobiel zijn betekent veelal flexibel zijn, maar vooral bezig blijven. Beide vormen uiteindelijk een van de meest perfecte combinaties die voor een stabiel dienstverband noodzakelijk zijn. 

Mobiliseren is blijven oriënteren

Een blijvend advies is om altijd te ontdekken en oriënteren, wat is er nog meer te vinden achter de brede horizon, waar liggen uw grenzen. Kunt u nu misschien wel iets met uw vroegere toekomstplannen. Dromen zijn er om zich waar te maken. Samen met uw trajectbegeleider richt u zich op de toekomst en wordt u ondersteund waar noodzakelijk; dat moet toch goed voelen! Succes!

Kijk voor mobiliteitsdienstverband en andersoortige outplacementtrajecten op Profas mobility overheid B.V.

Delen